Get Adobe Flash player

Wie zijn wij

Wij, Karin en Dick Roelofsma zijn al vele jaren getrouwd en hebben samen 3 kinderen. Femke, Niels en Bauke  en ze zijn ook besmet met het dierenvirus, de één iets meer dan de ander.  Ons leven staat in het teken van honden en hun sport. 
We zijn begonnen met Retrievers ,een Golden en een Flatcoated maar ons hart ligt nu 
bij de Belgische Herder, de Groenendaeler.

In 1995 maakte ik kennis met de Groenendaeler van mijn toenmalig obedience instructeur. Chesko Wendy van Lana’s Hof was zijn geweldige werkhond waar ik verliefd op werd. Peter had een pup,  Sharonne (later is ze bij ons komen wonen), 
en daar trainde ik mee en zo begon mijn Groenendaeler virus.

Van die geweldige Chesko en Daisy nam ik een pup, Jagger. 
Met Jagger ging ik de obedience sport in en zo hebben wij vele wedstrijden samen gelopen. Jagger was geheel clicker getraind en ook daar ligt voor mij de gehele grondslag van clicker training, vele uurtjes hebben we getraind en Jagger kon je alles leren.  Met 9 jarige leeftijd heb ik Jagger met pensioen laten gaan, het was genoeg geweest voor hem in de wedstrijd sport. En zo zijn we gaan genieten van lekker gewoon bezig zijn, zonder de druk van de wedstrijden die hij niet meer aankon op die hogere leeftijd.

Na Jagger volgde alleen nog maar Groenendaelers en er kwam een reu, een heerlijke werkhond waar ik 4 jaar mee getraind heb en die onverwacht overleed aan een hartinfarct . In die tijd was er inmiddels een  teefje  bij, Nena. 
Met haar wil ik fokken omdat het een goed teefje is uit een bewezen werklijn en een stabiel karakter heeft en ook nog eens een uitmuntend heeft gehaald op een show. Dus ook goed bevonden voor de fokkerij.

Na kennis opdoen en mijn blik te verruimen kwamen wij in aanraking met speuren en IPO en zo hebben we inmiddels beide ons hart verpand aan de IPO sport.

Met mijn reu Orlando train ik IPO en Dick met Fajah  ook IPO, en de dames,Nena en Nikita zijn onze speurhonden en Nena speurt ook brandversnellers op.
Met fokken probeer ik iets toe te voegen aan het ras, de Groenendaeler.

Mijn doel is sociale , stabiele honden te fokken voor allerlei sportactiveiten, 
van IPO , tot agility, tot huishond met een goede beweging, want stilliggen , daar doe je de groenendaeler geen plezier mee.
 
Als belangrijk onderdeel kan ik toevoegen dat ze rauw  worden  afgespeend, NRV.
Kom geregeld langs voor een up-date van de site en fijn als je een berichtje achter laat in het gastenboek.

Dick en Karin en de jolige groentjes.Karin:

Wie ben ik en wat doe ik en heb ik gedaan.

Toen ik met Dick ging samen wonen wilde ik een hond, dit was ik van huis uit gewend. Na vele gesprekjes kwam er eindelijk een hond, en dit werd Joris uit het asiel. Het zou eigenlijk mijn hond moeten worden maar Joris trok meer naar Dick.

Doordat we in de jaren daarna kinderen kregen, bleef het bij Joris. 
Na ons derde en tevens laatste kind wilde ik toch een hond erbij, tenslotte had Joris al een mooie leeftijd, die was inmiddels 10 jaar en zo zocht ik, belde rond en kwam op een wachtlijst te staan voor een Golden Retriever. 9 maanden moest ik wachten en toen kwam Does en had ik mijn hond, want Does werd helemaal mijn hond en toen begon ook mijn honden leer tijdperk.


Met Does ben ik met G&G begonnen, daarna agility en wedstrijden gelopen. 
We hoorden niet tot de top, maar deden het zeker niet slecht, 
in mijn eigen club waar ik trainde werd hij 3 jaar achterelkaar clubkampioen van de agility groep en op regio wedstrijden scoorde hij regelmatig bij de eerste 3. 
Ook liepen we samen mee in een demonstratie team, gehoorzaamheid en agility.


Toch had ik het nog niet gevonden. Een Retriever hoort zijn neus te gebruiken en  te apporteren, daar zijn ze voor gefokt , dus ik ging jachttraining volgen. 
Ook daar was Does niet slecht en won hij de clubtrofee, beste van een jachtclub dag. We haalden samen het C en B diploma en liepen mee aan workingstest dagen. Er was voor ons één nadeel, waterwerk, in het zuiden is niet zoveel water 
en het koste dan ook veel tijd om dit goed te kunnen trainen, je moest altijd een stuk rijden en blijkbaar werd dan een belemmering voor ons, ja, want ook Dick volgde jachttraining met zijn inmiddels Flatcoated Retriever. Joris was overleden en dit werd Dick zijn hond.


Ik werd gevraagd om les geven in een hondenschool en heb daar met heel veel plezier jaren agility les gegeven. Ook kreeg ik daar de mogelijkheid om cursussen te volgen, Algemene Vorming, AV, van O&O Omgang Hond, OH, van O&O, 
en daarna gedragsbegeleiding, deel 1 van het Van Hall instituut. Nu heb je modules, in die tijd , deel 1 en deel 2, en deel 2 was praktijk .  Ook clicker traindagen heb ik gevolgd. Vele seminars over gedrag en leren en als  ( okt 2010) laatste nu heb ik een  E-course gevolgd van Susan Garrett.  35 dagen elke dag een oefening ter verbetering van de recall in alle omstandigheden en op het Orlando blog kun je lezen dat hij een vluchtende vos kon weerstaan na zijn hier commando. Niet alleen het hier komen verbetert enorm door deze cursus maar het algemeen zeer gehoorzaam leren zijn op een zeer duidelijke en vrolijk manier.

Inmiddels heb ik E-course een tweede keer gevolgd en heb me ingeschreven voor het hele jaar een E-course te volgen van Susan Garrett , IC, Inner Circle en daarin komt veel praktijk gerichte theorie en heel veel uitleg en opdrachten dat ik reuze blij ben met deze cursus, en als onderdeel daarvan kregen de IC peeps ook de puppy peaks kado en hierbij volgen we alle trainingen van Swagger in zijn eerste levensjaar, dus zeer waardevolle informatie.

Inmiddels had de Groenendaeler intrede gedaan, Jagger, en daar ging ik 
Obedience mee lopen.  Bijna 9 jaar wedstrijden en 12 jaar heb ik de sport obedience  met  heel veel plezier beleeft en  vele  wedstrijden gelopen en veel geleerd en veel kennis opgedaan, 
en veel mensen leren kennen.


Het kriebelde weer en ik had  nadat Jagger met pensioen ging en mijn obedience reu op jonge leeftijd was overleden, en een reu en teefje uit werklijnen had,  wilde ik weten wat de sport IPO nu precies is. En zo zijn we daar ingerold en bedrijf ik die sport met zeer veel passie.


Mijn doel is, te trainen om  wedstrijden te kunnen lopen. Af en toe zal ik een nestje fokken , stabiele, vrije, vrolijk, leergierige en sociale honden 
die het ras de Groenendaeler zeer waardig zullen aanvullen. 
Gezonde voeding en een zeer goede socialisatie staat hoog in het vaandel.

Met Vriendelijke Groet,

Karin Roelofsma

Schuttersstraat 30

6191 RZ Beek.

tel 046-4370048

0628722461
Mail naar Karin: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.