Get Adobe Flash player

Gio de Janeiro nest

 

Op 30 april 2015 zijn er weer pups geboren in onze kennel. Fajah is gedekt door de knappe Gio ((Quick Gio of Dark Brightness).
Gio is een open reu met een lief karakter. Hij zoekt meteen contact en geeft geen enkele terughoudende reactie. Zijn blik gaf humor aan en een gezonde dosis zelfvertrouwen. Gio draagt een guitig jasje en is zeer aanhankelijk. Gio loopt samen met baasje Claudia agility.

Fajah is qua karakter een open boek. Ze is een blije miep met Braziliaanse heupen die flink kunnen shaken ;-). Altijd vrolijk, buiten kan ze lekker druk doen maar binnen in huis is ze altijd rustig. Fajah wordt getraind door Dick. VZH heeft ze behaald en nu doen ze aan Mantrailen. Haar Working Permit heeft ze hiervoor al behaald.

We verwachten dat de pups uit deze combinatie lekker vrolijk worden, vol met humor. Daarnaast denken we ook dat de pups een gezonde dosis power zullen hebben. Gio's mooie looks geeft weer net dat extraatje mee aan de pups.

Een thema voor het nest moest ook weer bedacht worden. Vanwege Fajah's swingende Braziliaanse heupen, wisten we dat het iets met Brazilië te maken moest hebben. Rio en Gio lijkt wat op elkaar, dus het thema is Gio de Janeiro.

Fajah was enorm uitgedijd tijdens de dracht. Haar buik was gigantisch. Ze had het er echt zwaar mee. We gingen er al vanuit dat Fajah eerder als dag 63 zou bevallen, zeker omdat ze dat bij haar vorige nest ook gedaan heeft. En ze heeft het spannend gehouden voor ons. Vanaf zaterdag begon ze al erg te hijgen en waren we bang dat ze misschien al ging bevallen (want veel te vroeg zou zijn). Een aantal dagen hebben we bijna continu naar Fajah gekeken en getemperatuurd, in de hoop dat ze in ieder geval tot dag 57 zou wachten (vanaf dan zijn de pups levensvatbaar). Uiteindelijk had ze op woensdag de temperatuursdaling en begon op donderdag 30 april (dag 59) de bevalling. Om 13.30u werd de eerste pup geboren en de eerste vijf pups kwamen vrij snel achter elkaar. De volgende vijf pups kwamen verspreid in de middag/avond. Het was al een hele verrassing dat er tien pups geboren werden. De dierenarts is 's avonds om 22.00u langsgekomen om een echo te doen. Zodat we wisten of Fajah klaar was of dat er nog pups geboren moesten worden. En de dierenarts zag er nog eentje zitten. Je zag het hartje ook goed kloppen dus het pupje leefde nog. Rond middernacht heeft de dierenarts Piton (oxytocine) gespoten, om de weeën op te wekken. Fajah's lijf was toch aardig vermoeid. En nu was het maar wachten. De volgende ochtend was de pup nog niet geboren dus kreeg ze nog een spuit Piton en op 1 mei om kwart voor elf kwam de laatste pup gezond en wel ter wereld.

Fajah is dus moeder geworden van 11 gezonde pups. De gewichten zijn ook heel mooi en constant.

Fajah heeft het tijdens de bevalling heel goed gedaan. Vorige keer wist ze soms niet zo goed wat er nu gebeurde, maar dat was nu geen probleem. Ze zorgt heel goed voor haar kinders. Ze vind het ook nog niet goed dat andere honden de woonkamer in komen. Alleen broer Orlando mag in de woonkamer van haar. Naar de rest gromt ze (maar die houden we dus ook op afstand).

De geboortetijden en geboortegewichten zijn als volgt:
13.30u Teefje Lila - 364 gram.
13.50u Teefje Lichtblauw - 322 gram.
14.10u Teefje Roze - 356 gram.
14.22u Reu Groen - 352 gram.
14.30u Teefje Rood - 314 gram.
16.00u Reu Blauw - 382 gram.
18.00u Teefje Oranje - 314 gram.
20.00u Reu Bruin - 330 gram.
20.50u Reu Grijs - 296 gram.
21.10u Teefje Zalm - 256 gram.
10.45u Reu Geel - 304 gram.

 

 

Qua namen zitten we natuurlijk in de Braziliaanse sfeer. En met de geboorte van 11 pups, ga je al gauw aan voetbal-namen denken. Zeker voor de reutjes. De namen zitten nog niet gekoppeld aan pups, dat komt vanzelf. Daarvoor luisteren we naar ons gevoel. Maar hieronder alvast de namen en de bijzonderheid van de naam :-)
Voor de reuen:

Ronaldo (vernoemd naar Ronaldo Luis Nazário de Lima, één van de beste spitsen aller tijde en geboren in Rio de Janeiro).
Pelé (is een Braziliaans voormalig voetballer. Mede dankzij drie wereldtitels, zijn enorme talent, beheersing van alle onderdelen van het spel en mentaliteit wordt Pelé door velen als de beste voetballer aller tijden gezien. Geliefd op en buiten het veld.)

Sócrates (Braziliaanse profvoetballer die tijdens zijn voetbalcarriére geneeskunde studeerde en dus ook arts was. Tevens politiek activist. En natuurlijk verwijst het naar de Griekse filosoof).
Dunga (Braziliaans voetbalcoach en voormalig voetballer. Dunga is de Portugese vertaling van Stoetel, 1 van de zeven dwergen. Deze naam is dus voor de kleinste reu van het nest, reu Grijs).
Maracanã (één van de grootste voetbalstadions ter wereld welke in Rio de Janeiro staat).

 

De tevennamen:

Adriana Lima (Braziliaans Topmodel, behoort tot de drie best verdienende modellen ter wereld).

Gisele Bündchen (Braziliaans Topmodel, 's wereld rijkste supermodel).
Copacabana (zeer bekend strand in Rio de Janeiro dat als bijnaam Prinsesje van de Zee heeft).
Lola ("her name was Lola, she was a showgirl... at the Copa, Copacabana...").
Dilma Rouseff (huidige president van Brazilië, tevens de eerste vrouwelijke president van Brazilië).
Santosini (teefje zalm is geboren toen Fajah even iets ging drinken. Terwijl ze naast de werpkist stond, konden we teefje zalm nog net opvangen. Vliegend kwam ze ter wereld. Santos-Dumont was een Braziliaans luchtvaartpionier. Zijn naam hebben we iets vrouwelijker gemaakt).

 

 

Fajah en de pups maken het goed :-)

Foto's plaatsen we op facebook maar links van de albums zullen hier ook komen te staan. Deze zijn ook te bezichtigen als je zelf geen facebook hebt.
De geboorte van een Elftal; Algemene Foto-album Gio de Janeiro ; Pups@Bronsheim; Recallers-les pups; Treinreis+stad; Balans-les pups;

 

De pups zijn inmiddels allemaal verhuisd naar hun nieuwe coaches. Het was een heerlijk nest. Ze hebben een hoop meegemaakt. En van alle baasjes kregen we te horen dat ze op de eerste dag in hun nieuwe thuis meteen rondliepen alsof ze er al jaren woonden. Ze groeien allemaal goed. En dan nog even een opsomming van de kleurtjes met de stamboomnamen en de mooie namen die de baasjes ze hebben gegeven.

 

 

Dunga (grijs) is verhuisd naar Bernadette en heeft de naam Zirko gekregen.

Socrates (geel) is verhuisd naar Natalie met de naam Darko.

Ronaldo (donkerblauw) woont bij Jo en heet nu Jones.

Santosini (zalm) is verhuisd naar Giovanni en Stefanie en heet Sinna.

Gisele Bündchen (rood) woont bij familie Geerts en heeft de naam Laika gekregen.

Adriana Lima  (lichtblauw) woont bij de familie Vijverberg en heet Lima.

Pelé (bruin) is verhuisd naar de familie Lexmond en gaat door het leven als Bruno.

Lola (roze) woont op de boot bij de familie Peters-Jouveneers met de naam Harley.

Copacabana (oranje) is verhuisd naar Lot , heet Neya en maakt halfbroertje Champ helemaal gek.

Maracanã (groen) woont bij de familie Simons en heeft de naam Diesel gekregen.

Dilma Rouseff (paars) woont bij de famile Bal met de naam Keira.

 

Wij wensen de pups natuurlijk veel plezier toe bij hun nieuwe baasjes. En dat ze allemaal maar lang van elkaar mogen genieten.

Klik op onderstaande foto voor een leuk filmpje van het nest.