Get Adobe Flash player

Het Zeven Wateren nest

 

uitgeteldhet fantasy nest, De Zeven Wateren.


21-3-2011, de 2 broertjes hebben beide hun inenting gehad en werden door de dierenarts als zeer gezond en prettig betiteld. Het Jolige groentje reutje, bekend als Kees heeft nog steeds 1 balletje niet ingedaald. Dit kan nog komen maar zekerheid en tijd heb je hier niet over. De natuur beslist. Mister Blue is een weekend met Femke mee geweest. Om 2 redenen. Ten eerste omdat hij het nest nooit verlaat, tenslotte blijft hij bij mij en omdat het ook goed is voor het jolig groentje om alleen achter te blijven. Mister Blue eeft streken uitgehaald en het jolig groentje is erg lief geweest en genoot van de aandacht voor hem alleen, al miste hij mister Blue wel.
Omdat 1 balletje van het jolig groentje nog niet is ingedaald kan hij niet mee naar zijn nieuwe baasjes die hem een liefdevol mandje wilde aanbieden. Dus canaKees bij trouwe lezers bekend onder die naam zoekt nog een goed mandje. Als je niet wilt fokken maar een super vrije en sociale , werklustige groenendaeler reutje zoekt, mail me en stel je vragen. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


16-3-2011, Vandaag gaat het laatste puppe meisje weg, naar Midwolda. of is het Midwolde?
hihih, hoor ik vast wel. Gently, de roepnaam van her rode meisje, lady in red, Liadan gaat een fijn leven tegemoet met Brendan, Nelly en Dick. Ook Gently wordt rauw gevoerd en daar ben ik super blij mee. Dit is belangrijk voor me dat mensen zelf die keuze maken en zien wat het met onze honden doet en vooral, hoe de honden tevreden eten. Iedere pup kan de ander volgen via een email lijst en zo wisselen we ervaringen uit en helpen we elkaar. Super leuk om te doen. Ik verheug me op het nest wederzien om zo te zien hoe de pupsels zijn geworden. Volgen zal ik ze sowieso..
helaas kon Nelly er niet bij zijn, Gently, meisje ik wens je bij je nieuwe mensen en in je nieuwe mandje heel veel geluk en liefde. Met veel liefde heb ik de verzorgens taak op me genomen voor jou en je zusjes en broertjes.
klik op de volgende link voor foto's.

http://dejoligegroentjes.web-log.nl/de_jolige_groentjes/2011/03/gently-gaat-weg.html

13-3-2011, Ester heeft een topic geopend hoe ze haar pup voert, en zoals we allemaal weten is Ester een expert in rauw voeren, bij deze deel ik met haar goedkeuring deze link.
zie en leer ervan.

http://www.voernatuurlijk.nl/forum/viewtopic.php?f=74&t=30222

13-3-2011,Kleine muis, lila Party, Joy verlaat het nest. Ook deze lieve lieve dame moet ik loslaten maar ze komt in een warm, liefdevol nest dus dan laat je ze ook graag los. Ik wens jullie een super leven samen en heel veel lol en plezier. Ans en Marnix, fijne lieve mensen zijn jullie die ik graag een pupje van me toevertrouw.

http://dejoligegroentjes.web-log.nl/de_jolige_groentjes/2011/03/lila-party-joy-verlaat-het-nest.html

12-3-2011,Hera, mijn lieve Hera is met lieve Ester en Jelmer mee naar Ljouwert. Ik mis haar natuurlijk ook en toen Ester ons huis kwam binnen lopen kwamen de waterlanders mee. Maar ook uit vreugde, want ik weet gewoon dat Hera nergens beter kon zijn dan bij Ester. Het is een lieve hond die een lieve vriendin nodig heeft en dus gevonden. Hera is een hondje om echt van te houden en dat doet Ester heel goed. Hera , het ga je goed........

http://dejoligegroentjes.web-log.nl/de_jolige_groentjes/2011/03/ester-en-hera-verlaten-het-nest.html

wil je Hera volgen door de ogen en pen van Ester? volg haar blog.

http://vrouwehera.blogspot.com/

11-3-2011, Orange Baby, alias Vrouwe Edan alias Grote Joy is uitgevlogen, met pijn in mijn hart droeg ik haar over aan 2 lieve mensen die haar in hun hart hebben gesloten en ik weet zeker dat Orange baby het super goed gaat krijgen, maja, pijn deed het toch effekes.
zie link voor foto's.

http://dejoligegroentjes.web-log.nl/de_jolige_groentjes/2011/03/ervoor-en-ernaorange-baby-vliegt-al-eerste-uit.html
Joy het ga je goed en we komen zeker nog naar je kijken. Heel veel plezier met je nieuwe baasje en baasje, heel veel plezier met Joy.
11-3-2011, de eerste nachtmerrie is binnen ;-). er stonden vandaag drie complete gezinnen al idioot vroeg in mijn huis te wachten op hun pup, en ik kwam in mijn pyama naar beneden en wist niet wat ik zag. Het blauw van de rook en wat voor een gezichten ik allemaal zag? geen idee waar ze vandaan kwamen. Ik begon natuurlijk een beetje geirriteerd te vragen hoe ze zich dit voorstelde voor mama Nena, al die pups in 1x keer weg. Er liep een van de rook dampende vrouw langs me die zich een pilsje erbij had genomen en Dick werd door enkele uitgelegd hoe hij de tuin moest schoffelen want dat deed hij niet goed , ( we schoffelen de tuin nooit) . ik wist niet hoe ik het moest gaan doen en werd gek van alle mensen en toen werd ik gelukkig wakker en beneden aangekomen werd ik door lieve gremlins begroet en kwam orange Baby lekker bij me zitten alsof ze afscheid van me nam....
tis wat he...

11-3-2011, Vandaag gaan Orange Joy, Hera en Lila Joy in bad. En Orange Joy gaat ons verlaten. Big girl, het ga je goed en laat van je horen. Heel veel liefs en plezier in je nieuwe leven en enjoy en vooral luister naar je nieuwe baasjes...haha

10-3-2011,alweer loop ik achter met bijhouden van alles maar het goede eraan is dat ik niet achter loop met mijn socialisatie programma. 5-3 gingen we gewapend met alle pups en alle volwassen honden naar hondenschool de Laar, http://www.hondenschooldelaar.nl/
Jolein zou voor de pups een socialisatie parcourtje opzetten en ook kwamen 3 nieuwe eigenaren met familie, Zilla en John, Ester en Ans met familie.
http://dejoligegroentjes.web-log.nl/de_jolige_groentjes/2011/03/met-pups-naar-wwwhondenschooldelaarnl.html
Ik vond het een super geslaagde middag en mijn dank aan Jolein is groot. het was de moeite waard voor de pups en dit nemem maar weer mooi mee in hun bagage koffertje.
6-3  ik laat alle pups kennis maken met de bench en leer hun dat de bench leuk is, natuurlijk is dit een pril begin en al je je hond graag in de bencht wilt gaan laten wennen dan bouw dit gewoon verder uit. Je kunt eten geven de bench, zo maak je die ruimte waardevol. Als de pups ergens ligt te slapen, til hem op en leg hem in de bench, dan wordt hij altijd wakker daarin en zal hij op een gegeven moment zelf erin gaan liggen.
Zodra een bench dicht kan leer ik mijn hond dat hij niet zonder commando eruit mag. Ik open het deurtje en geef eerst een voertje en vervolgens geef ik een teken dat hij eruit mag.
8-3. 's Middags naar Geulle. Kees ging onder het poortje door en het grote bos zelf verkennen. Ze hebben veel gespeeld en zijn door Sjoerd aangeplaagd op zijn pups. Hun oma, de mama van Nena was ook gekomen en een  half zus van Nena en dit met Josè en Ziyal. Heel gezellig en zo hebben we allen nog wat pakwerk gedaan, voor Orlando na bijna 3 mnd de eerste keer weer bijten en oooohhh wat was hij druk in de beet. Er zal weer hard aan getrokken moeten worden.
9-3. alle papierkraam voor de overdracht in orde maken, en allerlei zaken die ik wil regelen. Het einde begint in zicht te komen en ik ben er wel emotioneel van. Sommige zaken lopen anders dan verwacht, de zorgen, krijgt mijn pupje wel een goed mandje gaat je ook niet in de koude kleren zitten. Het aftellen van de dagen. Ik heb met een intens genoegen voor deze pups gezorgd en elke dag genoten, en gemerkt dat de wereld is doorgedraaid waarvan ik niks heb mee gekregen en nu is het dan bijna zover. De pups gaan naar lieve nieuwe eigenaren en wens de pups en de eigenaren een geweldig leven toe. Heel veel liefde en plezier van en naar elkaar.
Vandaag donderdag had ik nog de kinderboerderij op het programma staan en gingen Bauke, Dick en ik naar Born. We zijn ongeveer anderhalf in het park geweest. Het is moeilijk met 2 pupjes ieder. Hera en Blue had ik en hera wilde de eerste 20 mtr in de draagzak en toen had ze dat wel gezien en wilde ze lopen.  In de draagzak zit ze overigens heel rustig. Lila Joy heeft wat begeleiding nodig, als ze iets niet aan kan dan springt ze tegen je op en piept ze en dan vraagt ze dus help me, hier moet je aan toegeven. anders gaat ze over de top en wordt ze overladen en dat is niet goed voor haar. Orange Joy handelt alles goed. Kees wordt soms heel druk en ook lady in red heeft ook af en toe even steun nodig en die moet je dan geven aan haar dan kan ze net als Lila alles beter verwerken. Ook Hera geeft dat goed aan , alleen had ze vandaag geen steun nodig. Zelf doen ;-)
4-3-2011, vannacht 2 pups uit de werpkist geklommen en 4 pups die gilde omdat die er ook uit wilde, ze springen als de beste, rara hoe kan dat....pfft..half 6 is wel vroeg hoor..maar geen zorgen, ik heb avonddienst en Dick neemt de ochtend, merk wel dat ik er wakker van wordt, kinderen vroeger moest Dick me wakker maken..
... Niels kwam thuis van zijn werk en de puppen liepen in de bijkeuken toen Niels binnen kwam met een helm op met een donker venster en dus totaal geen gezicht. Een pup keek naar hem met het idee, wat is dit en bleef staan, waarop Niels op de vloer ging zitten en vervolgens alle pups hem bestormde terwijl zijn gezicht en hoofd geheel bedekt werd door de helm. De stem van Niels bracht voldoende vertrouwen, zonder zicht dat het oke was. Dit vond ik heel dapper van de pups..

3-3-2011, later in de middag. Met alle pups alleen de straat op gegaan. Ik begon toevallig met mister Blue, die stond bij het poortje, ik lijnde ze aan en liep met ze op de arm de voordeur uit. Een stukje straat waar geen stoep is en een smalle straat en ze hard rijden heb ik alle pups gedragen, daarna bij het eerste open stuk zette ik ze op de grond. Mister Blue meteen lijkende zijn papa, riem in de bek en lopen maar, staartje kwam niet onder 2 uur, dus ver boven horizontaal.  hij liep, speelde en maakte alles onbevangen mee, alle pups moesten van mij zelfstandig lopend door de voordeur naar binnen, dit is nieuw voor ze en kon ook de voordeur van de nieuwe eigenaar zijn ;-) , alle pups liepen na 1 x roepen het trapje op en naar binnen..
Kees, liep als een plaatje, keurig naast mijn linkerbeen liep hij te paraderen, niet in de riem bijten en zeer ontspannen, ook plaste Kees buiten.
Orange, de draak der draken, in mijn broek hangen maar na los maken toch de wereld gaan ontdekken..ik vermoedt dat ze veel heel veel in de broek gaat hangen en ga daar meteen goed op in Zilla ;-)..we zullen het erover hebben , hoe, want er werkt wel iets bij haar. Ook Joy plaste buiten.
het rode meisje, beetje van pa en beetje van ma, in riem bijten en spelen maar ook weer de wereld ontdekken. ook lady in red plaste keurig buiten en ook zij,  net als Joy (orange) ging zelfstandig door de voordeur naar binnen.
salmie, lieve Hera, ook deze dame, staartje op 2 uur en huppelend de wereld verkennen, Hera heeft net als Lila-Joy de kwaliteit van paps meekregen en dat is, aangeven dat het genoeg is, ze melden dit aan je en mijn ervaring is dat dit soort honden niet snel over de top gaan.
Orange en rood moet je daarvoor hoeden, dus opletten dat ze niet over de top gaan want dan vinden ze hun rust niet. En dan lijken ze lastig te worden en moet baasje boos worden, dus goed in de gaten houden want ook deze honden hebben hun plafond. Blue geeft het ook nog niet voldoende aan maar ik zal hem dit leren.
Lila Joy liep dus ook keurig huppelend mee en gaf ook aan dat het genoeg was, maar toen ze thuis kwam moest ze even met Poemba stoeien.. Kortom, ze hebben ook deze proef glansrijk doorstaan.

3-3-2011, Ik loop helemaal achter met alles noteren, de pups vreten al mijn tijd op en ik vind het belangrijker om met hun iets te doen dan noteren wat ze gedaan hebben. Dus bij deze alles op een rijtje.
Gwen Griffioen en Ellen Popov zijn een dagje puppys komen testen en hebben ongelooflijk veel met ze gedaan, Ellen nam een parcourtje voor haar rekening en Gwen obedience, zit in het bloed bij haar ;-)
De pups genoten ervan en arme Gwen heeft het meeste in de regen gestaan, pupjes werden afgedroogd en ik filmde dus stond onder de paraplu en Ellen keek vanaf de kant toe.

http://www.youtube.com/watch?v=cESxOhf83Qs
http://www.youtube.com/watch?v=9VA97l1Xszc
http://www.youtube.com/watch?v=gI0UviHFa3o
http://www.youtube.com/watch?v=Bfq9vpLKiqg
http://www.youtube.com/watch?v=ko0HeVuW-ZE
http://www.youtube.com/watch?v=8o2FgcyysVc
http://www.youtube.com/watch?v=Y4kBoGkqY1A
http://www.youtube.com/watch?v=I7fOy1HRpgo
Deze beelden spreken voor zich, behendigheid, obedience, G&G noem maar op, ze willen wel werken.
Ons volgende grote project was de puppy test afgenomen door Rafael Derkssen en Janny, waarvan ik de achternaam niet meer weet, www.dogsandme.be , ook dit was een ervaring voor en hiervan krijgen de pupeigenaren een verslag zodat ze goed weten hoe om te gaan met hun pup.
's Middags stond treinen en de stad op het schema en een 5 tal mensen, Bauke, Michel, Sandra, Ester en Dick en ik gingen ieder gewapend met een pup in de draagzak en een berg lekker kip beloningkjes op pad, eerst de trein in, om vervolgens door de stad te lopen en veel te zien, mensen, allerlei soorten mensen, bejaarde, gekleurde mensen, die de tijd door Sandra werd gevraagd en een horloge om hadden wat leek op een perron klok zo groot maar allemaal naar de gsm zochten in hun broekzak en dit alles om een ander soort persoon toe te voegen aan de socialisatie van mijn puppekes.  Scootmobiel, kinderwagens, honden, fietsers, rolstoel, aandacht van heel veel mensen, noem maar op. Een bezoek aan de pet's place waar ze heel vriendelijk waren en onze pupjes mochten rondlopen, en als laatste een terrasje pikken met heel veel herrie vanwege een tent opzetten voor carnaval en daar hebben weij heerlijk een pilsje met ons allen gedronken. En daarna weer terug naar huis in de trein.. De pups gedroegen zich formibadel en konden alles heel goed aan.
Ze worden heel bedaldig en duidelijk ouder en wijzer ;-) Ze zijn veel buiten en spelen flink met elkaar maar ook met mij.  Vanaf zondag begin ik met trainen met ze allemaal, Bench kennismaken, naam training, op straat lopen zonder broertje of zusje. En voor de sporthondjes natuurlijk aan de hand lopen...
De pups eten echt alles, konijn, kip, rund, kwartel, kuikens, fazant, zalm, favoriet is haas. biogarde yoghurt, geitenmelk. En mama Nena voedt de pups nog 5x per dag. Een super mama. 
Vandaag weer een fotoshoot gehad met
ZONfotografie en daar komen vast super foto's uit, dit krijgen de toekomsige eigenaren mee.

28-2-2011,naar de dierenarts met zijn allen, Dick, ik en 6 pups en Nena. Een feestje was het hoor. Uit de auto een stukje naar de dierenarts lopen ging met horten en stoten, ;-) , ieder 3 pups en nena is niet erg makkelijk maar het is gelukt. Krista onderzocht alle pups en ze kregen een spuitje. de mini kleine balletjes van kees zaten er wel maar nog niet op de juiste plek, dus volgende keer controleren. Na alle spuitjes en ronddollen in de spreekkamer vond Nena het nodig om alle pups te voeden.  Hoe leuk kan het zijn bij de dierenarts, zeg nu zelf. klik op de link voor foto's.
http://dejoligegroentjes.web-log.nl/de_jolige_groentjes/2011/03/zo-leuk-is-het-bij-de-dierenarts.html

22-2-2011,vanmorgen zijn de pups gechipt en de heren gilde moord en brandt bij elkaar en de dames behalve lila waren heel rustig, lila party gaf ook een keurige dames gil.
Daarna kwam Mirjam op pup visite met Sil haar zoon en gingen we met de pups naar onze leeggeroofde club waarvan het veld er natuurlijk wel nog was. De pups waren heel vrij na toch een eerste autorit. Ze hebben rondgerend, gespeeld met ons, Bauke was ook mee gegaan en de lens van Mirjam gesteld.
zie..  http://www.youtube.com/watch?v=-_d0OjY-gW8
Ze hebben weer uitermate goed gegeten vandaag en na het spelen en weer naar huis  in de auto hadden ze genoeg te verwerken voor die dag.

21-2-2011. 3020, 2970, 2850, 2890, 3260, 3550.
Het gaat fantastisch met de pups. Ze maken veel mee en hun socialisatie loopt gestaag door. brain training met alle pups, zelf voer zoeken in de Nina Ottoson spelen, zelf de opening vinden om uit het rennetje te komen, schommelen op de schommelschaal, vliegtuit training voor meneer Kees en dus voor iedereen, buit spel in de wei, pens lap delen en daarna in bad met zijn allen, allemaal lekkere dingen eten, zoals een reebout, zalm, kip, teveel om op te noemen.
Karaktertjes die zich beginnen te vormen, meneer Kees en orange baby en lila party houden niet zo van opsluiten, maar orange baby spant de kroon. Als de pups slapen dan til ik ze op en leg ze in hun werpkist en doorgaans slapen ze dan verder, Orange baby begint dan meteen te gillen en wil er niet in, als je haar dan eruit laat dan loopt ze naar een hoekje in de kamer en gaat ze daar slapen. 's Nachts maakt ze er een vet gil partij van, dat beloofd nog wat ;-)  Mister Blue is doelbewust en vind veel oke, maar klap ik in mijn handen dan is hij meteen wakker en anders slaapt hij langer. Poemba is een echt vriend want daar worstelen ze mee.  

16-2-2011. 2440, 2380, 2270, 2320, 2570 en 2870 en dit was op 14-2. Ik lig een beetje achter met noteren van hun verhaal. Drukte met de pups, drukte met pupvisite enz.  Ze ontwikkelen zich heel goed en maken elke dag iets nieuws mee , zoals bv de ballenbak tent  waar Nena dol op is en de pups in voedt, de wiebelplank waar ze vandaag op zijn geweest, in het "kot"pens eten wat een feestje was en daarna de eerste keer de wei in, en dit toch wel eng vinden, opeens geen dak boven je hoofd. De 2de ontworming hebben ze gehad en allemaal al een correctie van mams en dan stil worden bij mij getroosd en daarna door mams. Ik leer al mijn honden altijd , bij gevaar of pijn kom je maar naar mij en Orlando neemt dat heel letterlijk, hij werd eens door Nena gecorrigeerd en het eerste wat hij deed na de piep/gil was, kijken waar het vrouwtje is om daarna meteen naar me toe te rennen en dan heel snel op schoot springen ;-)
Mister Blue heeft héél lang nagepiept...hij was wel heel zielig na die correctie van mams. Zo heeft meneer Kees een aanvaring met tante Nikita gehad, en gaat stoere pa nog ff opzij voor de kleine muizen, maar zo nu en dan begint hij nu ook te grommen en heeft 1x gecorrigeerd, maar zo braaf, pup piepte niet eens.
kippenekken gaan er al goed in en is hard werken, ree kregen ze vandaag en daar werden ze even heel erg gek op. het puppy rennetje op het terras is inmiddels verdubbelt en zo hebben ze veel speel ruimte. Ze zijn veel buiten en plas en poep doen ze ook veel buiten. Samen vechten tot piepens toe is nu in ontwikkeling en orange baby gooit natuurlijk haar gewicht in de strijd.

9-2-2011.
in volgorde zoals altijd, 1940, 1880, 1850, 1860, 2020, 2250.
De pups maken veel mee buiten in hun puppy ren.
dit is de week van geluiden en proeven en natuurlijk ook zien. Aan geluiden hebben ze gisteren een goede dag gehad. Allereerst maandag de 1ste maandag van de maand de sirene. Onze honden huilen altijd mee met de sirene en enkele pups volgden hun gedrag op. Toen dinsdag , de trein die langsraast, vliegtuig die overvliegt en ook nog es een helicopter die echt vlak over onze tuin raast, de eendelokker door mij aangezet tot eendengeluid, kraaiende hanen, kippen, ganzen en ook nog de motormaaier waar Dick lange tijd mee bezig was, een onganse herrie.
Er kwam een vriendin van Bauke langs met Dizzy de franse Bull, en dat knorren hebben ze gehoord en ze hebben hem gezien.
Dan enkele mensen die op de begrafenis van Plinius kwamen, zie nieuws,   en dus een drukke dag en dat was later in de middag te merken, Nena nam en kreeg geen rust om te voeden, dus rond half 4 heb ik haar en de pups verplichte rust gegeven in de huiskamer, pups in de nestbak, gordijnen een beetje dicht, radio rustig aan en deuren dicht, na een uur was alles tot rust en had nena haar kroost gevoed.
aan eten hebben ze nu geproefd, kuikens, kippenekken, kipmaagjes, eendennek.
vandaag heb ik een rondje tuin en wei gedaan met de pups, ieder apart op de arm en kijken in de tuin, allemaal kennis gemaakt met het gras onder hun pootjes en daarna een rondje wei, ganzen en kippen gezien.

http://www.youtube.com/watch?v=NIRqSNuMr44

5-2-2011. gewicht op 4-2. jolig groentje, 1600, mister blue 1620, lila party 1520, lady in red1580, salmie 1700 en orange baby met stip aan kop, 1920.
ze zijn met regelmaat uit het nest en lopen rond in de kamer of keuken. Ik roep ze als ze uit het nest mogen en het is wonderlijkbaarlijk hoe ze daarop reageren, de een sneller dan de ander maar ze proberen er vervolgens uit te klimmen. Lila heeft soms een klein beetje hulp nodig, ligt er natuurlijk aan dat ze kleiner is. Vrijdag ochtend lag orange baby in de keuken bij de tuindeuren te slapen, dus ze was uit het nest geklommen ondanks de verhoging ;-)...maar ze is dan ook de grootste..Ze hebben al met veel balans artikelen kennis gemaakt. Wiebel kussen, big egg en een egelbol die veert. Ze willen aan veel proeven, zo stond er gisteren de etens bak van Nena die leeg was maar kip in had gezeten, en die was toch wel erg lekker, meerdere pups likten een hele poos in de bak, ook hebben enkele kennigs gemaakt met water. Je kunt je snoetje erin stoppen maar ook zelf in de bak  klimmen en dan graven naar het water en dan kletsnat eruit komen en een grote wasbeurt van mams krijgen.Ze maken al echte grote plasjes. Maar Nena houdt alles perfect schoon. Zolang ze nog goed bijkomen in gewicht geef ik nog geen eten in de vorm van gemalen vlees en of pap. Ik probeer dit nog uit testellen, daar moedermelk het allerbeste is en nena zoveel eten krijgt als ze zelf wil en zeer gevarieerd. Vandaag bv eerst haar melkbooster, vervolgens een kwartel, daarna een runderstrot , zalm, zoveel wil en mocht ze nog willen dan liggen er ook nog forellen. en dan natuurlijk haar geitenmelk met honing. Vandaag veel kabaal gemaakt in de nestbak, deksels van mijn pannen erin laten vallen. Flink mee tegen elkaar geklapt, mister blue keek me aan na het kletteren van de deksels en gromde, de rest sliep onvermoeibaar door. Ook hebben ze vandaag met Poemba gespeeld. Het gedroogde fruit had ik vandaag in het nest gelegd en Nena eet alles op ;-( ))) ...

3-2-2011. Vanmorgen kwam Laura van fotografie ZON foto's maken van de pups, dit gaan we 3x doen zodat je de groei een beetje kunt zien. Het was heel spannend voor de pups , in een glazenbokaal moesten ze zitten/hangen ;-) en in een stoel en op de arm bij me, en omdat we dit gedaan hebben hoeft vandaag geen andere ondergrond geoefend te worden. Ze waren natuurlijk moe na het avontuur. Maar toch konden ze later weer even vocaal druk zijn en hebben we samen het huilen geoefend, ik zette in en een pup volgde en het was erg grappig dat ze dit een beetje om beurten deden. , Kopje omhoog, lippen tuiten en huilen maar. Zowel pa als ma huilen hier als ik de wei ben en hun in de tuin, dus degene die er niet van houdt van de toekomstige eigenaar heeft pech.. hihi....
Wegen doe ik morgen, het is niet direct noodzakelijk ze komen genoeg bij...Gisteren avond was Orange baby alleen buiten de bak en ze keek tv, viel monkey aan, stelde mijn tenen, en grommelde toen ik haar verplaatste. Filmpje op jolige groentjes weblog.
Ik geniet enorm van het nest en de zorg en het werk en het observeren van de pups. Ivm het proeven aan alles heb ik ook heel veel fruit gedroogd, appels, banaan, peren, kiwi, ananas, framboos en aardbei, hier zal ik een ketting van rijgen en dan kunnen ze hieraan proeven.
Helaas kan ik vanavond geen pakwerk doen want Orlando mankt een beetje.
1-2-2011.
jolig groentje, 1380, mister blue, 1420, lilia party 13.40, lady in red, 1400, salmie 1470 en met stip aan kop, orange baby 1660.
De kraaktunnel is bij enkel favoriet, orange baby en lady in red en jolig groentje gaan er met regelmaat in liggen. Vandaag hebben ze ook kennis gemaakt met big egg, even erop balanceren.
De Biosensor test vind ik te hard gaan, advies om per pup 5 a 10 min per dag stimuleren in samen spel en als ik dan lees deze week al de etensbak al iets hoger gaan plaatsen, dit om te stimuleren, dan denk ik dat dit niet gaat lukken aangezien de kleine muizen nog lekker bij mams aan de melkbar drinken. Nena is vandaag meegeweest met de wandeling naar het veld met orlando en Fajah en toen ze terug kwam moest de melkbar toch wel snel geopend worden want mama stond op springen ;-)Mister blue communiceert echt met me. Hij komt echt naar me toe gelopen. Ook kijken ze als Nena de kist uit gaat waar ze naar toe gaat en ze proberen haar achterna te lopen, ook doen ze dit als ik weg loop volgens Dick.
en wat zijn ze super leuk toch..

31-1-2011. Gisteren zijn de pups een eerste keer 15 min uit de werpkist geweest op een speelkleed.
Mams geeft ze niet veel kans om te ontdekken want ze gaat ze maar overal voeden ;-). maar uiteindelijk kunnen ze ontdekken en wat doen ze hun best. Het lopen wisselen ze af met waggelen, zitten en dan rondkijken kun je ook oefenen, en geluid maken is ook een hobby. Het Jolige Groentjes is door de katten kraak tunnel gelopen en onder de kachel door kruipen is ook leuk om te doen, wat big mama natuurlijk niet goed vind. Lila Party heeft de neus al flink in Kenny mogen stoppen en de geur nam ze heel goed op. Salmie daarintegen was een beetje grof met haar nageltjes en dat pikte Kenny niet, dus mijn alertheid behoede haar voor een zware corrigerende tik., die ze natuurlijk niet verdiende, weet zei veel ;-). Vanochtend zijn ze weer een 20 min buiten de werpkist geweest en waren ze weer veel drukker dan gisteren. Bauke kwam ff op pup visite en samen hebben we de pups een rondje huis laten zien, duidelijk was dat ze op de gang zoiets hadden van, oei, dit kennen we niet, maar geen probleem, morgen kennen ze dat wel ;-) Ook hebben ze hun eerste ontworming gehad. Papa Orlando loopt een beetje mank vandaag, waarschijnlijk vanwege de vorst in de grond zich verstapt ivm ballen gooien.

30-1-2011. precies 2 wkn jong,
jolig groentje,1220. mister blue, 1240. lila party 1150. lady in red 1250, salmie 1270 en orange baby 14.50.
gisteren had ik een trainingsdag met Orlando in Kerkwijk, van Shirley Clowes, was super gaaf, ik was bang dat ik de puppekes vreselijk ging missen maar ik  heb een paar keer aan ze gedacht en samen met Orlando genoten van de trainingen. Orlando deed het super. En ik heb veel geleerd, ook weer oude bekende gezien, dus erg leuk om te doen.
de pupsels ontwikkelen zich snel, ze oefenen al heel goed zitten en zelfs achter het oortje krabben gaat al. Vandaag de eerste keer met zijn allen uit de werpkist met allerlei spullen op de deken, dit om er langzaam kennis mee te maken, ware het dat mams wel soms belemmert, want ze gaat er fijn bij liggen om ze vervolgens weer te voeden ;-). Nena heeft gisteren overigens heel veel gegeten, 3 kilo aan vlees en 2x haar melkbooster pap. Vandaag ook puppe bezoek gehad.

27-1-2011.jolig groentje, 1020, mister blue 1020, lila party 940, lady in red 990, salmie 945 en orange baby 1190.
de luiken zijn nog gesloten ;-)

26-1-2011. Vanmorgen toen ik naar beneden kwam lag Salmie naast de werpkist, er ligt ook een vetbed naast en we hebben vloerverwarming, dus koud had ze het niet. Om 7 uur toen Dick Nena uitliet moet ze nog in de kist hebben gelegen want anders had Dick het gezien. Vanavond dus of als ik even weg ben het voorfront iets hoger dicht doen.
Vandaag hebben alle pups heel even op het balanskussen doorgebracht, moeten ze leren om meerdere reden maar 1 belangrijke is dat "onze" Kees naar Canada gaat vliegen en zo leren alle pups op bewegende ondergronden te vertoeven. Het jolig groentje of mister Blue gaat die reis maken. Ook heb ik vandaag de werpkist goed gezogen, om de pups heen ;-) , horen ze niet maar voelen ze wel. Ook wennen ze aan de trein die langs ons huis raast, een zwaardere trein voel je in de vloer, dus Hera zal het meteen vertrouwd vinden bij Ester ;-)


25-1-2011. Gewichten zijn verdubbelt, en omdat ik een bijnamen freak ben hebben de pupsels ook een bijnaam gekregen,
hier komen ze met hun gewicht,
groen reu, 400. jolig groentje 850
blauw reu 370, mister blue 870
lila teefje, 380 , lila party 800
rood teefje, 385, lady in red, 840
zalm teefje, salmie, 850
oranje teefje, 500, orange baby 1020

23-1-2011. Het zijn zondagspupjes net als mama..dus vandaag, om precies te zijn vanavond zijn ze een week jong.  Het geboorte gewicht is flink toegenomen,
reu groen, was 400, is 740, reu blauw, 370, is 740, teef lila was 380, nu 680 , teefje, rood voorheen roze, was 385  nu 700, teefje zalm, 390 nu 740 en teef oranje, 500 en nu 840. grafiek komt eraan, de gewichten lopen mooi gelijk op.
Nena is bezig te pupjes te leren af en toe alleen te zijn, ze gaat dan even naar buiten of duidelijk naast de bak liggen. Ze bouwt dat mooi op qua tijd. Wij mensen kunnen daar nog es iets van leren;-) .. Haar melkbooster prak eet ze goed. Ze heeft duidelijk voorkeuren wat eten betreft en de verwennerij is na de zoog en dus pupperiode weer voorbij he mama Nena..

22-1-2011.Inmiddels  bijna een week na de geboorte. De pups groeien heel goed en de pups liggen tevreden en met zeer voldane buikjes heerlijk rustig te slapen. Zo nu en dan oefent teefje rood goed om te blaffen en je ziet duidelijk dat enkele pupje op elkaar lijken qua doen en laten. Het biosensor programma laat leuke dingen zien, zoals de ene die wel tegen kriebel onder voetzooltjes kan en de ander niet, de ene stribbelt tegen bij rugdraaien en de ander geeft er sneller aan toe. Uit een ijzeren bak kruipen was erg leuk om te zien dat er ééntje het wel goed vond en een ander er echt zelf uitklom.  Als mensen komen kijken dan mogen ze van Nena de pup aanraken, vandaag kwamen er mensen via de voordeur naar binnen en toen verdedigde ze haar nest met hand en tand.Ze ging er vol goede moed voor staan en blafte ze hun uit haar tenen aan. Een goed moeke dus. ;-)
Ze gaat heel even naar buiten een plas doen en is heel snel weer binnen.
teefje oranje is 750 gram en de andere allemaal ongeveer 100 gr minder.19-1-2011. Vannacht was Nena onrustig, ze wilde het hol in buiten, vervolgens kwam ze toch naar binnen en sleepte het arme rode pupje aan het lintje mee, ze duidelijk van plan om de pups naar buiten te brengen, en daar stak ik een stokje voor ;-).
Vandaag is ze zo nu en dan ook onrustig, ze eet ook iets minder, pups daarintegen zijn ongeveer 100 gram zwaarder dan hun geboorte gewicht. Dus ze groeien goed.  de lichtste , 480 en de zwaarste, 620. Ook ben ik begonnen met het biosensor programma en het was erg leuk om te zien wie hetzelfde reageerde. rood  reageerde als groen, blauw als zalm , oranje relax en lila behoorlijk stribbelen en kabaal ;-)

18-1-2011. Super mama doet het weer uitstekend vandaag, ze eet de melkboosters heel goed, en als je er naar kijkt naar dat eten dan geef je er als mens geen 5 cent voor, maar Nena is me dankbaar ervoor. met vlees eten moet ik haar soms helpen en daar bedoel ik mee, haar duidelijk het vlees aanbieden anders neemt ze niet de tijd ervoor om te eten. Ook dag ik dag 1 van het bio sensor programma gestart en er valt nog niet veel bijzonders over te vertellen, ze moeten het gewoon ondergaan. Opvallend was dat het teefje zalm, niet op de rug wilde liggen en reutje groen juist het prima vond, even tegenstribbelen en toen was het oke, de andere 3 waren gelijk op, stribbelen en eigenlijk ach, niet willen maar dan toch maar pikken..Het was maar kort allemaal en geen gevecht hoor ;-)

zeven wateren nestVanavond kwam Krista de dierenarts langs ter controle van pups en mams en haar eerste woorden waren, wat een social teefje  en wat een mooie glanzende op goed gewicht pups. Krista mocht aan de pups van Nena als ze maar alles kon zien. En ze lette goed op wat er allemaal gebeurde.  De pups zagen er goed tevreden uit volgens Krista en we hebben nog even gezellig gekletst naast de nestbak, en Nena luisterde mee. Wolfsklauwtjes hadden de pups niet en alles was in super orde met pups en mams. Veel melk was de opmerking na onderzoek van Nena.

ook de namen zjn bekend.
reu, Finbar, Conor, 
teef, Sorcha, Vrouwe Edan, Liadan en Vrouwe Hera   


Nena eet nog geen vlees vandaag, heeft ze geen behoefte aan denk ik, maar ze eet wel haar mengsel goed om de melkproduktie goed op gang te brengen, en dat is, bospeen even kort gekookt met gebroken lijnzaad, dit geheel tot moes gemalen en daar heerlijke honing, een rauw ei, zeewier en een beetje geitenmelk. En wat kokosolie. Gaat erin als koek en Nena zal dagelijks een mengsel krijgen om de melktoevoer lekker te stimuleren.
de pups zijn heel rustig, en dus voldaan, want ik hoor ze bijna niet.
Wat doet Nena het toch goed...

om 18.45, het eerste reu-tje, 400  gr en dit werd ter ere van Papa de groene reu.....wat super deed Nena het goed, je kon er niet bijna niet bij om te kijken ze deed alles zelf.
om 19.15uur , reu 2, 370 gr, het donker blauwtje, alles erop en eraan. oh en ik wilde Ester zo graag blij maken, en 15 min later kon ik dat, teefje 1, lila, 385 gr.
via de web-cam volgde men de bevalling, her en der in nederland en ook Canada keek mee en zodra er een pup geboren was ratelde mijn gsm, silence i kill you, silence i kill you, silence i kill you, haha...Irene vond het wel leuk.. 25 min later, 19.55  teefje Roze  380 gr. , ook weer alles erop en eraan.
20.10, teefje zalm, 390 gr, jeetje wat ging het hard. En toen zei ik, nu moet er toch een pupje komen voor mijn oranje bandje, en 20.40 uur, teefje, reuze meid, Oranje, 500 gram.
Het was geweldig, ze dronken meteen en Nena kon wassen, en toen ging ze liggen, uitrusten en nadat we om 24.00 uur pyton gespoten hadden, en ik haar even had uitgelaten en Dick en Irene de kist verschoond, kon ons lieve super mama Nena gaan rusten. Irene ging toch nog naar huis en ik bleef in mijn uppie met grote en kleine wuppies in de kamer alleen achter om alles te verwerken en een glas wijn te drinken. Om 2 uur lag ik moe maar super voldaan en trots op alles op de matras naast Nena, want ik moest haar vannacht nog maar even ondersteunen.16-1-2011. temp gezakt naar 36.9 en Nena zie je 's middags toch wel anders zijn, en rond half 9 neem ik contact op met Irene dat ze toch wel bezig en Irene besluit om te komen. Die nacht is lang, Nena geniet van alle aandacht en knuffels van ons en neemt de tijd, ze heeft weeën maar rust tussen door uit, ze slaapt soms heel diep. De nacht is lang en om half 8 's morgens besluiten we dat Dick de wacht moet houden en wij even 3 uur gaan slapen. Ik val op mijn kussen en ben onrustig en mijn lichaam lijkt de borrelen van binnen, misschien door al dat water wat ik 's nachts gedronken had ;-), deze keer water ipv een wijntje;-)..terwijl ik dus mijn kussen raak denk ik, kan natuurlijk toch niet slapen en meer weet ik niet meer.zzzzzzzzzzzzzt..ik was vertrokken om vervolgens precies 3 uur later wakker te worden, helder en fris en even niet weten waarom ik in bed lag. Irene stond ook op en we gingen weer wachten, mailen, hyven, facen..sms-en enz, wat duurde het lang voor Ester, die al vanaf 2008 op een teefje wacht naar haar zin, en ook dacht ff komt dat goed , maar ook dacht ik  er is nog nooit een pup blijven zitten, dit zegt men altijd bij veroverdragen moeders met een baby.  maar Nena nam haar tijd, weeën, slapen, knuffelen ff uitlaten etc. Om even een gerustellende gedachten te hebben belde ik Krista, de dierenarts en ik zou Python kunnen spuiten volgens haar, maar ik heb daar natuurlijk geen ervaring mee, opeens en weeën storm zonder dat er al een pup is, Ik belde ook even Angèl en vroeg haar mening samen met Irene en we besloten toch te wachten. Rond 18.00uur kregen Dick en Irene toch wel honger en zag ik het niet zitten om een 3 gangen menu op tafel te zetten ;-) dus Dick haalde eten. En toen begon Nena, ze ging de kist in de weeën waren overduidelijk zichtbaar. Ze ging even graven en persen graven en persen , toen om 7.45.
lees verder bij Nest verhaal.
15-1-2011. 62ste dag, temp 37.1.  Gisteren om 16.30 was haar temp 38.1, vannacht was ik maar slimmer en had een matras op de grond gelegd ipv op de veel te kleine bank. Er zijn momenten dat ik zeker heb geslapen tussen Poemba en Nena's gelik door, 2x ben op opgestaan om te kijken wat ze aan het doen was. Zo overdreven likken, en ergens in de ochtend kwam ze steun zoeken, maar nee hoor, het had een andere reden, ik denk gewoon aandacht want die druktemakerij in je buik kun je natuurlijk moe van worden. Na die aandacht vragerij ben ik blijkbaar in een diepe slaap gevallen want toen om zo blijkt naderhand om 9.55 uur Frank belde hoe het ging , was mijn eerste reactie, mèn, wat bel jij vroeg, haha, tot ik ophing zag ik dat het zo laat was, dus heb ik toen ff goed geslapen en werd ik in èèn keer wakker geschud door Orlando die me had horen praten en dus begon te blaffen. Enfin, ondanks de vele puppies in de buik van Nena doet ze haar best om ze te voldragen, das toch heel netjes eigenlijk.

14-1-2011.61ste dag temp 37.6. Gisteren avond zat Nena nogal te hijgen, geen andere hond hijgde mee dus als het aan de warmte lag dan hadden hun er ook last van, ze kroop bij  me op schoot en ook al gaf de temp aan dat er niks gaande was leek het er toch op dat er een begin werd gemaakt met de bevalling, dus ik gewapend met kussen en deken op de te kleine bank.  Je moet wat over hebben voor je teefje , toch ;-)
De wekker had ik op 5 uur gezet en als er dan iets gaande was dan zou ik dan Irene bellen. Om 5 uur loopt dat rot ding af dat ik normaal nooit meteen hoor maar nu wel dus, niet vanwege Nena maar vanwege die veel te kleine bank, Nena ligt vervolgens voor de bank in een coma en Poemba zit de  hele nacht in mijn oor te spinnen, dus ik besluit om te verhuizen naar mijn bed.
Nena is een zondags pupje,misschien worden haar pupjes ook zondags pupjes..

13-1-2011. 60ste dag, temp 37.8. Nadat Nena gisteren een onrustige dag heeft gehad, niks willen, niks drinken en later wel gras eten en spugen besloot ze 's avonds weer goed gaan te eten en is de temp vanmorgen zoals hij alle dagen is. Ze slaapt erg veel en ik merk dat ze ook heel vast slaapt.

12-1-2011.temp op de 59ste dag , 37.8..niks bijzonders ;-)

11-1-2011.temp vandaag op de 58ste dag, 37.2..
Nena had gisteren avond wat nesteldrang en vanmorgen was ze heel rustig weer maar niet eten. En die buik is weer gegroeid.

10-1-2011.temp de 57ste dag, 38.12...Gisteren zijn we naar onze club geweest en alvorens ik ging trainen had ik eerst een klein rondje bos gedaan met Nena en opeens bleef Nena stokstijf stil staan en stond ze oog in oog met een ree-bok..gaaf hoor, zo ree achter ons trainterrein. De rest van de middag heeft Nena goed geslapen, ze was moe..Vandaag is ze ook moe. De buik is iets meer gespannen.

9-1-2011.temp 37.57 dag 56, geen verandering behalve dan dat Nena nog kleinere portie's eet. Dit zou normaal niet opvallen maar haar eten kan niet blijven staan vanwege de andere honden dus geef ik haar als ik denk dat ze wil eten.  

8-1-2011. temp. 37.75. dus alles vrij stabiel. Nena is dikke vriendjes met Poemba ons nieuw kater kitten, op het blog foto's van Nena en Poemba.
de wandeling verloopt traagjes en ik ga lekker met haar naar een losloopgebied. Ze is beduidend dikker aan het worden en het zullen de laatste loodjes zijn. Ze eet wisselend.  

7-1-2011. temp 37.58.  Nena heeft het druk met Poemba, ons nieuw kitten en haar eetlust wordt minder en ook zeer kritisch is ze. Pens eet ze niet meer, kip is ze dol op. van het ei/kuiken . vlaeugels, bouten en orgaan , alles dus. vandaag haas en konijn orgaan op het menu, we zullen zien, haas is ze normaal dol op. 

6-1-2011 de eerste keer temperatuur opgenomen, dit om zelf en gewoonte aan te leren om het elke ochtend ff te doen, 37.84..

5-1-2011. IK heb een pup gevoeld, en dat was hèèl speciaal.

4-1-2011. Nena slaapt veel en is tijdens het uitlaten traag, ze loopt niet meer zo fit zoals we Nena kennen. Ze eet meerdere porties per dag en komt uit op ruim anderhalve kilo. Ze verdedigd haar eten in de werpkist goed en alleen Orlando wordt het toegestaan door haar dat ie in de kist gaat. Haar buik is bijna helemaal kaal. Zoals ik wel eens gemeld heb heeft Nena een heel groot diep hol in de tuin gegraven, daar gaat Nena en ook de andere honden vaak in. Ik moet haar nu dus erg in de gaten gaan houden want ik zag vanmorgen dat ze dit hol nog verder is aan het uitgraven. Het einde van dit hol kan ik niet zien, het gaat namelijk heel diep en ook de bocht om. Ik moet er niet aan denken ;-).....dus Tante Nena, de puppy's worden binnen geboren, dat je het maar even weet.

30-12-2010. de werpkist is in huis geplaatst zodat Nena eraan kan wennen, eten krijgt ze  erin en vannacht zal ze de eerste nacht binnen blijven. of ze er happy mee is weet ik niet, maar ik zal bij haar blijven tot ze rustig is gaan liggen. Nena eet minstens 4x per dag en dan niet te grote porties, een pond per keer. Ook krijgt ze haar kefir met kruiden en allerlei toevoegingen die goed voor haar. Bot geef ik ook in de vorm van eierschaal. Haar buik begint goed kaal te worden.

28-12-2010, alweer zomaar 7 dagen verder. Nog steeds eet Nena heel goed, zelfs heel veel, ware het dat ze toch een beetje misbruik ;-) lijkt te maken van  haar keuze, maar het kan ook gevoel zijn, ik weet het niet, ik maak het haar makkelijker. Haar buik zet aardig uit en soms lijkt ze meer moeite te hebben om op de bank te gaan liggen. Het weekend komt de werpkist in de kamer te staan, dus kan ze daar languit in gaan liggen. 2de kerstdag waren we op ons kluppie en daar lag de sneeuw op plekken minstens een halve meter, de honden zijn er druk in de weer geweest en Nena is duidelijk iets trager dan wwerpkiste van haar gewend zijn.

21-12-2010, We zijn weer een week verder en Nena eet inmiddels beter. Geen grote portie's maar duidelijk 2 a 3x per dag. Ze vraagt erom en omdat Nena van nature geen grote eter is, en dus blijft eten zoals Fajah wel zou doen ;-) geef ik haar waar ze om vraagt, Nena regelt altijd zelf haar eettoevoer, dus nu vertrouw ik daar ook op. Je begint een buikje te zien en ook is ze iets trager als ze met de andere honden in de wei aan het dollen is. Maar het gaat uitstekend met haar. 

14-12-2010, de echo wees uit dat Nena drachtig is en er werden door de dierenarts in ieder geval 8 pups geteld. Nena was zoals gewoonlijk heel lief en sociaal en liet alles heel rustig toe.  Eten is nog steeds maar matig.
dit wordt het fantasy nest, naar de trilogie de zeven wateren
van Juliet Marillier.

8-12-2010, voor eendenrug haalt Nena echt haar neus op, terwijl ze dit normaal altijd eet. Omdat ik toch wil dat ze iets eet kijk ik of er een kuiken ingaat, en ja hoor , daar heeft ze niet lang voor nodig, ze eet er 5 achterelkaar en een kwartel lust ze ook nog wel..naja....
vetbedden, puppyren ed. is per post aangekomen.

7-12-10, Nena eet inmiddels slechter, dan goed en dan weer niks, soms lijkt het of ze een beetje misselijk is en of dit goed is of niet goed, geen idee,  ik zie het en constateer het.
Er zit toch gewoon maar 1 ding op....wachten tot 14 dec.

3-12-2010. Nena eet meer, ze vraagt erom, dit zegt nog niks want in de winter eet ze altijd meer. Ze is dol op haar kefir met kruiden, spinazie en zeewieren.
Ze is zeer aanhankelijk en haar haren in de flank kiezen de horizontale richting . ;-) as zondag is het 3 weken na de eerste dekking, maar nog steeds wachten we zeer, met de nadruk op zeer ;-)  geduldig af.....nog een ruime week en er komt een echo aan. Alle lijkende tekenen kunnen nog steeds van alles zijn.

19 -11-2010. Orlando is het er niet mee eens dat hij niet meer mag dekken. maar Nena geeft ook nog gemixte signalen. Enerzijds zeer gewillig en anderzijds deelt ze zo nu en dan een snauw uit naar hem nadat hij wel heel erg opdringerig is, waarvan ze zelf schrikt.  Ze valt uit naar hem en kijkt mij dan aan zo van..deed ik dat?..mag dat..., ja dat mag zeg ik dan. Nena is erg aanhankelijk en eet goed. Ik geef  haar, ook al weet ik  nog niet of ze drachtig is, toch al voeding voor dracht, een kalfsbotje tussen door voor sterke puppen botjes ;-) , zeewieren en kefir. Gelukkig voor Nena gaan we naar de kou, dan is Nena een goede eter.

15 nov. Er heeft een dekking plaats gevonden en we wachten nu met smart af hoe het verder verloopt.

11 nov . Orlando en Nena zijn nu de hele tijd bijelkaar. Nena is lief en niet humeurig en Orlando gedraagt zich zeer goed. Uitdagend en respecterend als Nena stopt met spel.

8 nov. Orlando slooft zich zeer gentleman achtig uit voor Nena. Ik laat ze niet onbeperkt bijelkaar want Nena's humeur gaat op en neer en Orlando is zo braaf, dat als Nena hem te vaak afsnauwd hij straks denkt, je bekijkt het maar. Zoek maar een andere reu ;-) Maar of de natuurlijke drift hem werkelijk zou tegen houden, tja dat kan ik nog niet weten..