Get Adobe Flash player

Trainen met je hond

 

 

Trainen met je Groenendaeler.

Waarom wil iemand een Groenendaeler en wat wil je ermee doen. Een Groenendaeler is gefokt om te werken, om iets te doen. Het hangt natuurlijk ook nog eens af uit wat voor ouders/lijn de hond komt qua temperament. Je kunt veel sporten bedrijven met een Groenendaeler, gehoorzaamheid G&G,  of, de engelse obedience sport, agility, schapen drijven,  speuren, ipo en nog veel meer. 
Ik heb met mijn groenendaelers ervaring in G&G, Obedience, agility , trailen en ipo. En deze laatst genoemde is de sport die ik met veel passie bedrijf.  Veel tijd gaat er zitten in deze sport, het zijn namelijk 3 onderdelen die je allemaal goed moet trainen, speuren, appél en manwerk. Manwerk, of pakwerk, is het bijten op de mouw bij een pakwerker die zich duidelijk onderscheidt van een burger. Dus een echte sport. 

Wat is een groenendaeler voor een type hond om te trainen. 
Een zeer leergierige hond die snel leert, en graag voor een rustige doch consequente baas wil werken. Doordat hij snel leert, heeft hij ook snel door hoe hij  moet ontwijken, dus ben ben je druk in je lichaams taal en dan weet een groenendaeler wel snel dat hij afstand moet houden. Ze kunnen hard zijn maar ook heel gevoelig. Ze houden ervan om het erf met blaffen te bewaken en houden het roedel graag bijelkaar, zowel mensen als honden roedel.  Respect naar elkaar levert een snelle band op met een groenendaeler.  Een flink spel is een groot feest voor een groentje en daar doe je beide dus een groot plezier mee, want zo wordt je groentje een zeer trouwe vriend waar je alle kanten mee uit kan.

Omdat ik vanuit respect naar mijn honden toe werk, en wil dat we beide genieten van onze sport train ik geheel positief. De honden zijn allen getraind met de clicker methode. Alvorens ik met een training begin werk ik altijd uit, wat wil ik gaan doen, wat kan mijn hond,welk niveau zit hij ,  wat wil ik bereiken deze trainsessie, en hoe verder als hij opeens een grote stap maak.
heb ik dat plaatje in mijn hoofd dan zorg ik dat alles klaar ligt, voer, speeltje, en ander materiaal., als alles klaar ligt , haal ik mijn hond erbij en geef hem altijd het signaal dat we gaan trainen, en als ik dat doe, dan is hij er ook altijd.