Welkom bij Of Karo's triangle

 

Hier komen, oftewel voor komen.
Allereerst leer ik mijn honden dat als ze hun naam horen, ze ook meteen naar me moeten kijken, ik ga dan ook zeer zorgvuldig om met het gebruik van hun naam. Ik leer de hond/pup,. naam is voertje en zo werk ik dat uit.
Dus als ik mijn hond roep en of dus zijn naam zeg dan kijken ze altijd, en heb je aandacht van ze dan kun je ze ook roepen en belonen.
Met een correcte kom voor plaats ik een laag krukje op een stoep, geen gras (omdat voertje duidelijk zichtbaar moet zijn), ik hou mijn pup links naast me even vast en laat zien dat ik voorwaarts een voertje gooi, de pup ziet dat en ik laat hem los zodat hij het voertje kan halen, en meteen als hij het op heeft roep ik hem terug terwijl ik op het krukje zit met gebogen benen/knieen, en ik "vang"het pupje met mijn handen naast elkaar op waar een voertje in zit, ik lok de pup in de zit en voer hem zo enkele voertje, vervolgens trek ik mijn rechter been in en lok mijn pup achter me langs weer naar de linker kant en gooi een voertje uit, recht naar voor en weer hetzelfde terug roepen en opvangen en goed belonen.
stap 1 dus van het correct voor zitten.

Orlando en Nena zijn inmiddels zover dat ze op de plaats blijven om hun vanuit die positie te roepen, ik wissel dit af met vanuit zit en vanuit af roepen. Ik bepaal wat ik wil trainen en maak zo mijn planning,. wil ik snelheid dan heb ik veel ruimte nodig, lang in ieder geval en heb ik de ruimte op dat moment niet dan kies ik voor recht voor zitten vanuit verschillende hoeken, dus zeker niet vanuit recht voor me, want het blok met apporteren kan tenslotte ook redelijk schuin voor me terecht komen. Snelheid beloon ik met een bal  en recht voor zitten met voer. Wat je met snelheid natuurlijk niet met zekerheid kunt zeggen dat je beloont voor de snelheid, maar je conditioneerd snelheid en dat gaat de hond dan combineren. Als ik snelheid train dan sta ik correct in de kom hier houding maar beloon op het allerlaatste terwijl hij eraan komt rennen, met een stap zijwaarts terwijl ik de bal hou op de plek waar ik stond zodat de hond rechtdoor kan blijven lopen. Ik laat Orlando naar de bal springen, maar ik heb dit ook getraind met de cannonball terwijl hij tussen mijn benen mag door schieten. 
Het voor zitten versterken train ik door met speeltjes boven en naast en achter te zwaaien en als hij gefocust blijft op mij dan krijgt hij die vanzelf, en dan is het plaatje rond.
voor zitten na hier roepen